THE TABLE by PIPPENS

In de lente en zomer serveren we het LICHTE MENU, met een CULTUREEL CULINAIR thema. Het is tot laat licht en Strijp-S is een onderdeel van de beleving. In de herfst en winter serveert THE TABLE by PIPPENS het DONKERE MENU, met een focus op STORYTELLING. Het is vroeg donker, waarna we je helemaal in de verhalen meenemen. Ieder menu is compleet anders, waardoor je aan kunt schuiven bij een menu dat bij jou past. Of je laat je iedere keer verrassen!

FANTASIE MENU

Wat als we onze FANTASIE de vrije loop laten? En wat heeft een beroemd fantasy boek met PIPPENS te maken? Wat is überhaupt het verschil tussen fantasie en fantasy? En hoeveel impact heeft fantasie op je Netflix avondje? En is fantasie overal in de wereld hetzelfde? En kun je fantasie eten?? Dat laatste kan je aan onze TABLE beleven en krijg je antwoord op al deze fantastische vragen!

augustus 2025 /  februari 2026

LAGE LANDEN MENU

Wanneer de geschiedenis net even anders was gelopen, waren Nederland en Vlaanderen 1 land geweest. We delen daarnaast een taal, en cultureel zijn de verschillen minder groot dan op het eerste gezicht. We maken grapjes over elkaar, maar zijn warme buren. PIPPENS gaat in ons LAGE LANDEN MENU deze culinaire culturele verschillen en overeenkomsten met veel smaak onderzoeken! Amai en jeetje, schuif aan voor dit Bourgondische maal!

maart 2025 /  juli 2025

HOLIDAY MENU

Aan THE TABLE is het extra feest tijdens het HOLIDAY MENU! Laat je onderdompelen in de culinaire festiviteiten terwijl we de verhalen vertellen achter (on)bekende feestdagen. Iedere feestdag heeft eigen culinaire tradities, waarbij altijd uitgepakt wordt met big & bold flavours. Enjoy the HOLIDAYS at THE TABLE!

augustus 2024 /  februari 2025

MODERN MINI MENU

Samen eten brengt mensen bij elkaar. Dat is precies wat wij doen, samen aan THE TABLE. Maar dat is niet per se ‘des Nederlands’; eerder je eigen volle bord, elleboog op tafel en prakken maar. Maar samen eten is wat het leven mooi maakt, dus PIPPENS neemt je mee op een ronde van de wereld naar daar waar samen eten in de cultuur ingebakken zit. Waar je kleine gerechtjes deelt en we kijken met een frisse blik hoe we dit helemaal van nu maken. Kom samen met ons genieten van het MODERN MINI MENU!

maart 2024 /  juli 2024

FOUTE MENU

Wat is nu lekkerder dan een guilty pleasure, een foute film of foute muziek? Je schaamt je er een beetje voor, maar stiekem is het heel fijn. Nou, wij schamen ons dus helemaal niet voor ons super FOUTE MENU! Maar wat is dan precies fout, THE TABLE by PIPPENS gaat kijken waar jij de lat legt!

augustus 2023 /  februari 2024

FUTURE MENU

Zelden in de geschiedenis was de toekomst zo belangrijk als nu. Om vandaag te begrijpen, kijk je naar gisteren, anders ben je veroordeeld om deze te herhalen. Maar waar kijk je naar, wanneer je de toekomst wilt begrijpen? THE TABLE by PIPPENS gaat met het FUTURE MENU deze vraag van alle kanten bekijken, kom je meekijken in de kristallen bol?

maart 2023 /  juli 2023

HOLLYWOOD MENU

“I’m gonna make you an OFFER you can’t refuse.“ PIPPENS loves storytelling en waar doen ze dat beter dan in HOLLYWOOD?! “I can’t believe it! A real gourmet kitchen, and you get to WATCH!“ En dat niet alleen, je mag ruiken, horen en proeven. “I’ll HAVE what she’s having.” We leggen de culinaire lat weer een stukje hoger. “God damn it, I should kill you! This is so FUCKING good I should kill you!“ Het script voor dit menu is een avond cinematic foodie fun!

september 2022 /  februari 2023

HISTORY MENU

Verhalen vertellen is het liefste wat wij doen. Wist je dat zowel de moderne mens en verhalen ontstaan zijn door vuur? En wat eten we wanneer we samen rondom het vuur zitten? En welke culinaire verhalen kunnen we elkaar vertellen? Met het HISTORY MENU nemen we je mee naar een Klassieker, Vuur, de Vaderlandse geschiedenis, de Guillotine en Van Gogh. THE TABLE by PIPPENS is er klaar voor om nieuwe HISTORY te schrijven!

maart 2022 /  augustus 2022

AMERICA MENU

America is het continent dat zichzelf als ‘the greatest’ kan verkopen. Maar wij moeten het ondertussen doen met ‘Mickey D’s’ en ‘Colonel Sanders’. Gek hoe Europese gerechten pas de wereld veroveren nadat er een Amerikaanse sausje overheen gaat en we deze als een boomerang in een matige variant terugkrijgen. 

Dat is dus precies wat we niet gaan doen. We serveren de juweeltjes uit de cuisines van Montreal, Brazilië, Mexico, BBQ en American Pie. AMERICA zoals je die kent, maar meer zoals je dat niet doet. Stevige, uitgesproken smaken, verfijning en ruwheid op één bord. THE TABLE by PIPPENS loves a big ass AMERICAN culinary dream!

augustus 2021 – januari 2022

MODERN MEDITERRANEAN MENU

Het  mediterraans gebied is altijd het middelpunt geweest van de culinaire geschiedenis. Van Israël tot Mesopotamië, de Oude Grieken en Romeinen, de Klassieke Franse keuken, Nouvelle Cuisine en de Modernistische keuken in Spanje. Door de laatste stroming zie je in bijna ieder land een herinterpretatie van haar eigen keuken. 

De cultuur van aperitivo, mezze en tapas zijn ideaal voor de THE TABLE by PIPPENS, een stroom van kleine gerechtjes aan onze lange table. Roca, Adrià, Bottura & Hiliadaki zijn de grootste inspiratiebronnen. Een modernistische interpretatie van culinaire klassiekers. 

juni 2020 – oktober 2020