TAPAS IS JUST PLAIN CULINARY FUN

THE TABLE by PIPPENS

THE TABLE is het culinair creatieve restaurant van PIPPENS. Je zit naast elkaar, aan de buitenzijde van onze TABLE. Aan de binnenzijde bereid TEAM PIPPENS een ‘Table d’Hôte’ menu (eten wat de pot schaft). Er ligt nadruk op verfijning, sharing, beleving en persoonlijke aandacht. We streven naar culinaire excellentie, verrassing, sfeer en simpelweg een heerlijke avond.

We serveren een avondvullende culinaire STORY, met drank als integraal onderdeel van het menu. Het is geschikt voor een gezelschap van up to 6 guests. Het menu start om 18:30 en de avond eindigt uiterlijk om 22:30. 

Voor THE TABLE by PIPPENS koop je een TICKET, voor een datum of als cadeau. We maken een indeling van de TABLE zodat iedere gast optimaal kan genieten.

Bij PIPPENS zijn we net een beetje anders en dat maakt ons extra tof. Lees onze FAQ of dit ook wat voor jou is.

MODERN MINI MENU

Samen eten brengt mensen bij elkaar. Dat is precies wat wij doen, samen aan THE TABLE. Maar dat is niet per se ‘des Nederlands’; eerder je eigen volle bord, elleboog op tafel en prakken maar. Maar samen eten is wat het leven mooi maakt, dus PIPPENS neemt je mee op een ronde van de wereld naar daar waar samen eten in de cultuur ingebakken zit. Waar je kleine gerechtjes deelt en we kijken met een frisse blik hoe we dit helemaal van nu maken. Kom samen met ons genieten van het MODERN MINI MENU!

(Volledig) gluten en lactose niet mogelijk.

maart 2024 –  augustus 2024

FOUTE MENU

Wat is nu lekkerder dan een guilty pleasure, een foute film of foute muziek? Je schaamt je er een beetje voor, maar stiekem is het heel fijn. Nou, wij schamen ons dus helemaal niet voor ons super FOUTE MENU! Maar wat is dan precies fout, THE TABLE by PIPPENS gaat kijken waar jij de lat legt!

augustus 2023 –  februari 2024

FUTURE MENU

Zelden in de geschiedenis was de toekomst zo belangrijk als nu. Om vandaag te begrijpen, kijk je naar gisteren, anders ben je veroordeelt deze te herhalen. Maar waar kijk je naar, wanneer je de toekomst wilt begrijpen? THE TABLE by PIPPENS gaat met het FUTURE MENU deze vraag van alle kanten bekijken, kom je meekijken in de kristallen bol?

maart 2023 –  juli 2023

HOLLYWOOD MENU

“I’m gonna make you an OFFER you can’t refuse.“ PIPPENS loves storytelling en waar doen ze dat beter dan in HOLLYWOOD?! “I can’t believe it! A real gourmet kitchen, and you get to WATCH!“ En dat niet alleen, je mag ruiken, horen en proeven. “I’ll HAVE what she’s having.” We leggen de culinaire lat weer een stukje hoger. “God damn it, I should kill you! This is so FUCKING good I should kill you!“ Het script voor dit menu is een avond cinematic foodie fun!

september 2022 –  februari 2023

HISTORY MENU

Verhalen vertellen is het liefste wat wij doen. Wist je dat zowel de moderne mens en verhalen ontstaan zijn door vuur? En wat eten we wanneer we samen rondom het vuur zitten? En welke culinaire verhalen kunnen we elkaar vertellen?  

Met het HISTORY MENU nemen we je mee naar een Klassieker, Vuur, de Vaderlandse geschiedenis, de Guillotine en Van Gogh. Zonder beperkingen is THE TABLE by PIPPENS er klaar voor om nieuwe HISTORY te schrijven!

maart 2022 –  augustus 2022

AMERICA MENU

America is het continent dat zichzelf als ‘the greatest’ kan verkopen. Maar wij moeten het ondertussen doen met ‘Mickey D’s’ en ‘Colonel Sanders’. Gek hoe Europeese gerechten pas de wereld veroveren nadat er een Amerikaanse sausje overheen gaat en we deze als een boomerang in een matige variant terugkrijgen. 

Dat is dus precies wat we niet gaan doen. We serveren de juweeltjes uit de cuisines van Montreal, Brazilië, Mexico, BBQ en American Pie. AMERICA zoals je die kent, maar meer zoals je dat niet doet. Stevige, uitgesproken smaken, verfijning en ruwheid op één bord. THE TABLE by PIPPENS loves a big ass AMERICAN culinary dream!

augustus 2021 – januari 2022

MODERN MEDITERRANEAN MENU

Het  mediterraans gebied is altijd het middelpunt geweest van de culinaire geschiedenis. Van Israël tot Mesopotamië, de Oude Grieken en Romeinen, de Klassieke Franse keuken, Nouvelle Cuisine en de Modernistische keuken in Spanje. Door de laatste stroming zie je in bijna ieder land een herinterpretatie van haar eigen keuken. 

De cultuur van aperitivo, mezze en tapas zijn ideaal voor de THE TABLE by PIPPENS, een stroom van kleine gerechtjes aan onze lange table. Roca, Adrià, Bottura & Hiliadaki zijn de grootste inspiratiebronnen. Een modernistische interpretatie van culinaire klassiekers.

juni 2020 – oktober 2020