BE PART OF HISTORY!

THE TABLE by PIPPENS

THE TABLE is het culinair creatieve restaurant van PIPPENS. Je zit naast elkaar, aan de buitenzijde van onze TABLE. Aan de binnenzijde bereid TEAM PIPPENS een ‘Table d’Hôte’ menu (eten wat de pot schaft). Er ligt nadruk op verfijning, sharing, beleving en persoonlijke aandacht. We streven naar culinaire excellentie, verrassing, sfeer en simpelweg een heerlijke avond.

We serveren een avondvullende culinaire STORY, met drank als integraal onderdeel van het menu. Het is geschikt voor een gezelschap van up to 8 guests. Het menu start om 18:30 en de avond eindigt uiterlijk om 22:30. 

Voor THE TABLE by PIPPENS koop je een TICKET, voor een datum of als cadeau. We maken een indeling van de TABLE zodat iedere gast optimaal kan genieten.

Bij PIPPENS zijn we net een beetje anders en dat maakt ons extra tof. Lees onze FAQ of dit ook wat voor jou is.

HISTORY MENU

Verhalen vertellen is het liefste wat wij doen. Wist je dat zowel de moderne mens en verhalen ontstaan zijn door vuur? En wat eten we wanneer we samen rondom het vuur zitten? En welke culinaire verhalen kunnen we elkaar vertellen?  

Met het HISTORY MENU nemen we je mee naar een Klassieker, Vuur, de Vaderlandse geschiedenis, de Guillotine en Van Gogh. Zonder beperkingen is THE TABLE by PIPPENS er klaar voor om nieuwe HISTORY te schrijven!

MAART 2022 –  ZOMER 2022

AMERICA MENU

America is het continent dat zichzelf als ‘the greatest’ kan verkopen. Maar wij moeten het ondertussen doen met ‘Mickey D’s’ en ‘Colonel Sanders’. Gek hoe Europeese gerechten pas de wereld veroveren nadat er een Amerikaanse sausje overheen gaat en we deze als een boomerang in een matige variant terugkrijgen. 

Dat is dus precies wat we niet gaan doen. We serveren de juweeltjes uit de cuisines van Montreal, Brazilië, Mexico, BBQ en American Pie. AMERICA zoals je die kent, maar meer zoals je dat niet doet. Stevige, uitgesproken smaken, verfijning en ruwheid op één bord. THE TABLE by PIPPENS loves a big ass AMERICAN culinary dream!

AUGUSTUS 2021 – JANUARI 2022

MODERN MEDITERRANEAN MENU

Het  mediterraans gebied is altijd het middelpunt geweest van de culinaire geschiedenis. Van Israël tot Mesopotamië, de Oude Grieken en Romeinen, de Klassieke Franse keuken, Nouvelle Cuisine en de Modernistische keuken in Spanje. Door de laatste stroming zie je in bijna ieder land een herinterpretatie van haar eigen keuken. 

De cultuur van aperitivo, mezze en tapas zijn ideaal voor de THE TABLE by PIPPENS, een stroom van kleine gerechtjes aan onze lange table. Roca, Adrià, Bottura & Hiliadaki zijn de grootste inspiratiebronnen. Een modernistische interpretatie van culinaire klassiekers.

JUNI 2020 – OKTOBER 2020