PIPPENS

PIPPENS is het creatief culinaire platform van Pepijn, met THE TABLE als gastronomische etalage en het PIPPENS LAB voor innovatief onderzoek. PIPPENS staat voor STORYTELLING, SCIENCE & HEALTH. Aan THE TABLE serveert TEAM PIPPENS ieder half jaar een nieuw PIPPENS MENU.

THE TABLE

Aan THE TABLE zit je NAAST ELKAAR, waarbij TEAM PIPPENS de gerechten aan de binnenzijde van de tafel bereidt. Wij serveren een Table d’Hôte menu (eten/drinken wat de pot schaft). Met een tasting menu van kleine gerechten en dranken vertellen we ons verhaal. Van deze unieke beleving geniet je met de hele tafel tegelijk.

TEAM PIPPENS

Naast Pepijn komt iedereen in TEAM PIPPENS een aantal keer per maand ‘restaurantje spelen’. Uit passie voor food, people en de buzz. Wij hebben heel veel lol samen en willen dit graag met jou delen. Voor Pepijn is het zijn fulltime passie, de rest van het TEAM heeft daarnaast een ‘normale’ baan, maar staat aan tafel met evenveel liefde!

STRIJP-S

Strijp-S is de voormalige ‘verboden stad’ van Philips en het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Combineer een bezoek aan THE TABLE met een overnachting bij Piet Hein Eek, bezoek de winkels/horeca aan de Leidingenstraat, ontbijt bij het Koffiehuisje of borrel bij de Biergarten

TICKETS

Voor THE TABLE by PIPPENS koop je een TICKET. Voor een datum of als cadeau. Een TICKET is non-refundable, maar wel overdraagbaar. Een TICKET is onderdeel van het concept en heeft voordelen met minimale waste, efficiëntie en de prijs van het TICKET. Je gaat als gast een commitment aan en wordt onderdeel van de beleving.

GEZELSCHAP

Aan onze tafel kan je met maximaal 6 gasten aanschuiven. Voor de volledige beleving adviseren we 2-4 gasten. Ondanks onze lange tafel, is ons concept niet geschikt voor grote(re) gezelschappen; je krijgt dan niet de beleving waarom het zo leuk is om bij ons aan te schuiven! Met 1-3 gasten zit je naast elkaar. Met 4-6 gasten delen we je in op de hoeken voor extra onderling contact. De beschikbare gezelschap grootte wordt vermeld in de agenda. Wij maken een indeling van de tafel zodat iedere gast optimaal kan genieten.

UITZONDERINGEN

Graag serveren we het menu zoveel mogelijk binnen het verhaal. Daarom ontwerpen we altijd met vega, zwanger en NO(-alcohol) als optie. Gluten, lactose en noten als uitzondering wordt per menu vermeld. Vegan, dislikes en hypes zijn niet mogelijk. Gezien de complexiteit van onze keuken en menu vernemen we uitzonderingen graag bij het bestellen van de tickets, zodat we kunnen beoordelen of het mogelijk is. We doen ons best om rekening te houden met (milde) allergieën, maar we werken niet in een noten-, gluten- of allergenenvrije omgeving.

GO, NO & LOW

De dranken zijn integraal onderdeel van het menu. Daarbij nemen we GO (alcohol) en NO (0%) even serieus. Vanwege de complexiteit van de cocktails, vernemen we de keuze voor NO en LOW alcohol uiterlijk 5 dagen voor het diner. Bij een LOW menu wisselen we NO en GO (in overleg) af. Het is een Table d’Hôte drankmenu (drinken wat de fles schenkt) en schenken we niet bij. Wij schenken niet uitsluitend wijn en serveren (buiten het menu om) geen cola, pils of koffie.

STORYTELLING

STORYTELLING is what we do. Ieder menu en gerecht wordt ontwikkeld vanuit bijzondere verhalen. Aan tafel maken we jou deelgenoot. In de herfst en winter serveert THE TABLE by PIPPENS het DONKERE MENU, met een focus op STORYTELLING. Het is vroeg donker, waarna we je helemaal in de verhalen meenemen. In de lente en zomer serveren we het LICHTE MENU, met een CULTUREEL CULINAIR thema. Het is tot laat licht en Strijp-S is een onderdeel van de beleving.

HEALTH

HEALTH voor lichaam, geest en klimaat. De beste ingrediënten en bereidingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. De waste van het restaurant is minimaal en de ingrediënten/materialen waar mogelijk dier- en klimaatvriendelijk. Wij vinden contact binnen TEAM PIPPENS, met de gast en gasten onderling zeer belangrijk. Samen eten brengt mensen bij elkaar.

SCIENCE

Met het PIPPENS LAB voeren wij creatief onderzoek uit om ons te ontwikkelen. In het LOFT, waar we ooit begonnen zijn, bevindt zich onze uitgebreide culinaire bibliotheek en een test keuken. THE TABLE is daarbij de etalage, waar we onze bevindingen kunnen serveren. Wij gebruiken de modernste apparaten en technieken, omdat we altijd op zoek zijn om een verhaal, gerecht of ingrediënt zo optimaal mogelijk te presenteren.