OPEN LOFTDINER

OPEN LOFTDINER DATUMS

VANWEGE HET CORONAVIRUS ZIJN ER OP DIT MOMENT GEEN NIEUWE DATUMS BESCHIKBAAR. WANNEER DE MAATREGELEN (GEDEELTELIJK) OPGEHEVEN WORDEN, MAKEN WE DEZE DIRECT BEKEND. / BECAUSE OF THE CORONAVIRUS THERE ARE NO NEW DATES. WHEN THE MEASURES ARE (PARTLY) LIFTED, WE WILL ANNOUNCE NEW DATES DIRECTLY.

OPEN LOFTDINER

Het OPEN LOFTDINER is een avondvullende culinaire reis van 20 gangen en 7 dranken met een centraal thema. Iedere vier maanden wisselt het menu. Bij het OPEN LOFTDINER schuif je met andere gasten aan, wat altijd de leukste avonden oplevert. Je zit met 12-24 gasten op lage barkrukken aan onze lange metalen tafel, voor een direct contact met TEAM PIPPENS. Voor verbinding en contact met elkaar, kies met een gezelschap groter dan 10 personen voor een PRIVATE LOFTDINER. We streven naar culinaire excellentie, verrassing, sfeer en simpelweg een heerlijke avond! 

Voor deze avonden koop je een ticket; 69 EURO per persoon, inclusief drankarrangement. Of je kunt nu al een PIPPENS CADEAUBON kopen om met voorrang de nieuwe datums te ontvangen. De ticket(s) zijn hieronder te bestellen, waarna je een bevestigingsmail met instructies ontvangt. Na volledige betaling van de ticket(s) is de reservering definitief, de betaling dient binnen 5 dagen na de reserveringsdatum voldaan te zijn. Nieuwe datums worden gedeeld op de WEBSITE, via SOCIAL MEDIA en de NIEUWSBRIEF.

Het OPEN LOFTDINER start om 18:30 en om uiterlijk 23:00 sluiten we de avond af. Vanwege de voorbereidingen is het niet mogelijk om gasten eerder te ontvangen. Op het aanvangstijdstip starten we direct met het menu. Wij maken een indeling van de tafel zodat iedere gast optimaal kan genieten. Het is mogelijk om binnen je eigen gezelschap gedurende de avond te wisselen van plaats.

CORONA-PROOF

Vanwege het coronavirus zijn er na heropening nieuwe spelregels in het restaurant. Door het unieke karakter van THE TABLE by PIPPENS kunnen we dit op een toffe manier oplossen met een lang gekoesterde wens; de PIPPENS GASTROBAR. Met nog meer beleving en persoonlijke aandacht! Het restaurant is opnieuw ingedeeld en corona-proof. 

Je zit met je eigen huishouden op lage barkrukken aan een zijde van onze lange metalen tafel. De tafel is opgedeeld in kleinere zones met voldoende tussenruimte. Door de opstelling zullen gezelschappen elkaar niet kruisen en is er eigen ruimte voor je huishouden. TEAM PIPPENS zal vanaf de andere kant van de diepe tafel de gerechten opmaken en uitserveren. 

Het is alleen mogelijk met een huishouden aan te schuiven. Totdat deze maatregel versoepelt wordt, kunnen we geen LOFTDINER organiseren. Door een L-vormige tafelopstelling is het wel mogelijk om twee huishoudens op 1,5 meter te kunnen plaatsen. Wij denken dat we met de nieuwe spelregels samen een magische avond kunnen beleven en hopen dat iedereen het spel ‘eerlijk’ speelt.  

De verwachting is dat we in juni de eerste avonden kunnen organiseren, de nieuwe datums volgen snel. Na de reservering volgen er uitgebreide instructies.

MODERN MEDITERRANEAN

Het  mediterraans gebied is altijd het middelpunt geweest van de culinaire geschiedenis. Van Israël tot Mesopotamië, de Oude Grieken en Romeinen, de Klassieke Franse keuken, Nouvelle Cuisine en de Modernistische keuken in Spanje. Door de laatste stroming zie je in bijna ieder land een herinterpretatie van haar eigen keuken. Geen betere inspiratie denkbaar voor het MODERN MEDITERRANEAN MENU! 

De cultuur van aperitivo, mezze en tapas zijn ideaal voor de PIPPENS GASTROBAR, een stroom van kleine gerechtjes aan onze lange bar. Roca, Adrià, Bottura & Hiliadaki zijn de grootste inspiratiebronnen, want de sluiting staat geheel in het teken van studie. Met de modernistische interpretatie van culinaire klassiekers is dit een spectaculair en persoonlijk menu, met de meeste research in de geschiedenis van PIPPENS!

THE TABLE by PIPPENS

THE TABLE by PIPPENS is een uniek restaurant op STRIJP-S in Eindhoven. De voormalige ‘verboden stad’ van Philips is het creatieve en culturele hart van Eindhoven. In deze sfeervolle omgeving te midden van de oude Philipsfabrieken en de nieuwe architectuur is het heerlijk verpozen. Met veel glas en openslaande deuren heeft de multifunctionele ruimte een schitterend uitzicht. De kooktechnieken zijn modern, de gerechten intelligent en worden geserveerd op spectaculair servies. Toch is het concept laagdrempelig van aard.

PIPPENS is een uitdrager van de ‘techno-emotionele cuisine’, met een sterke drang naar historische onderbouwing. Kwaliteit in details, een dialoog met (on)zichtbare technologie en wetenschap, de kracht van gevoelens en herinneringen, het veroorzaken van ontroering en het vertellen van een (historisch) verhaal. Origine en signatuur gaan gelijk op. 

De gast wordt vriend of volger. De snobistische stijfheid in de klassieke gastronomie wordt vervangen door verbinding, duurzaamheid, verhaal, humor en fantasie. We koken om gevoel te genereren en een beleving neer te zetten.

Er is geen dogma op het gebruik van lokale ingrediënten en recepten, door de wereldwijde deling van gastronomische kennis en een geschiedenis van migratie in de directe omgeving. Ieder ingrediënt heeft dezelfde waarde, waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat. Smaak, verhaal en beleving staan centraal, boven het ego van de keuken. De grens tussen keuken en THE TABLE komt hierbij te vervallen, waar wij ons als TEAM PIPPENS vrijelijk in bewegen.

FOOD & DRINK

THE TABLE by PIPPENS heeft een Table d’Hôte concept (eten wat de pot schaft). Met de veelheid aan gerechtjes zullen we er altijd een aantal extra avontuurlijk koken, om de gast en onszelf uit te dagen. Door het concept hebben we nauwelijks waste. We zullen bij de keuze voor het product altijd gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

We houden rekening met allergieën en overtuigingen, maar niet met dislikes en hypes. Geef deze uiterlijk 10 dagen van tevoren door. Per menu geven we aan, voor welke uitzonderingen of voorkeuren deze met name geschikt zijn. Omdat we een culinair verhaal vertellen kunnen we bij uitzonderingen niet garanderen dat we (geheel) binnen het verhaal blijven. Een vegetarische variant van het menu is altijd beschikbaar. Een vegan menu is vanwege het groot aantal gangen praktisch niet haalbaar. 

We serveren een drankarrangement, afgestemd op de gerechten. Afhankelijk van het menu, kunnen dat allerlei dranken zijn, spannend! We gaan ervan uit dat iedereen hieraan meedoet. En naar wens serveren we een fantastisch alcoholvrij arrangement. Dit kun je aan het begin van de avond aangeven, of per gang. We serveren geen andere alternatieven. Oi, maar ik wil onbeperkt zuipen!? Wrong place, wrong era…

Aangezien we je direct vergasten met het aperitief en het eerste gerechtje, is het fijn wanneer je op dat moment zelf aangeeft wanneer je voor ons alcoholvrije arrangement opteert of dat er sprake is van een eventuele allergie.

TICKETS OPEN LOFTDINER

Bestel ticket(s) voor het OPEN LOFTDINER. Daarna ontvang je een bevestigingmail met betalingsinstructies. / Order ticket(s) for the OPEN LOFTDINER. You will then receive a confirmation email with payment instructions.

PIPPENS heeft een klein team, daarom kan het soms iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden! / PIPPENS has a small team, sometimes it takes a little while before we can answer your message!

JA / YES

AKKOORD / AGREE

9 + 10 =