NIEUWE DATA MEDIO JULI

 

PIPPENS GASTROBAR

De PIPPENS GASTROBAR is het meest exclusieve culinaire concept van THE TABLE by PIPPENS. Je zit met je eigen gezelschap op lage barkrukken, naast elkaar, aan een zijde van onze lange tafel. TEAM PIPPENS bereidt en serveert het menu vanaf de andere kant van de diepe tafel. Er ligt nadruk op verfijning, plated food, beleving en persoonlijke aandacht. We streven naar culinaire excellentie, verrassing, sfeer en simpelweg een heerlijke avond! 

We serveren bij de PIPPENS GASTROBAR een avondvullende culinaire reis, met drank als onderdeel van het menu, in een centraal thema. Het is met name geschikt voor een gezelschap van 2-6 personen. 

Voor de PIPPENS GASTROBAR koop je een TICKET; 79 EURO per persoon. De TICKET is hieronder te bestellen, waarna je een bevestigingsmail met instructies ontvangt. Na volledige betaling van de TICKET is de reservering definitief, de betaling dient binnen 5 dagen na de reserveringsdatum voldaan te zijn. Nieuwe datums worden gedeeld op de WEBSITE, via SOCIAL MEDIA en de NIEUWSBRIEF. Door gebruik te maken van een TICKET, kunnen wij de prijs en food waste laag houden.

Geef de PIPPENS GASTROBAR met de PIPPENS CADEAUBON cadeau!

De PIPPENS GASTROBAR start om 18:30 en om uiterlijk 23:00 (de  eindtijd kan vanwege verlenging van de nieuwe SPELREGELS met het AMERICA MENU afwijken) sluiten we de avond af. Vanwege de voorbereidingen is het niet mogelijk om gasten eerder te ontvangen. Op het aanvangstijdstip starten we direct met het menu. Wij maken een indeling van de tafel zodat iedere gast optimaal kan genieten. 

Vanwege het coronavirus zijn er nieuwe SPELREGELS in het restaurant, waar we ons serieus aan houden.

CORONA-PROOF

Vanwege het coronavirus zijn er nieuwe SPELREGELS in het restaurant, waar we ons serieus aan houden. Door het unieke karakter van THE TABLE by PIPPENS kunnen we dit op een toffe manier oplossen met een lang gekoesterde wens; de PIPPENS GASTROBAR. Met nog meer beleving en persoonlijke aandacht! Het restaurant is opnieuw ingedeeld en Corona-proof. 

Door de L-vormige tafelopstelling is het mogelijk om drie tot vijf huishoudens op 1,5 meter te ontvangen. Een huishouden dient minimaal uit twee personen te bestaan. Je zit met je eigen huishouden op lage barkrukken aan een zijde van onze lange metalen tafel. De tafel is opgedeeld in kleinere zones met tussenruimte. TEAM PIPPENS zal vanaf de andere kant van de diepe tafel de gerechten opmaken en uitserveren. 

Totdat de maatregelen versoepelt worden, kunnen we geen PIPPENS LOFTDINER organiseren.

Het is volgens de SPELREGELS niet toegestaan om rond te lopen of om van plaats te wisselen, ook dit nemen we serieus. THE TABLE kent een unieke situatie van indeling. Door de beperkte hoeveelheid gasten, de 1,5 meter afstand aan tafel en twee ingangen is het mogelijk om zowel andere gasten als TEAM PIPPENS op afstand te houden. Het dragen van een mondkapje is hierdoor niet nodig, maar naar eigen wens te gebruiken.

De buitenste huishoudens zitten ver uit elkaar, waardoor we aanraden om met maximaal 6 personen (bijvoorbeeld 3 huishoudens van 2 personen) of 4 personen (bijvoorbeeld 2 huishoudens van 2 personen) aan te schuiven, hiervoor kun je op de hoeken van de tafel heel fijn samen zitten, ook met de 1,5 meter afstand.

AMERICA MENU

America is het continent dat zich goed kan verkopen, in de USA kan een restaurant 5 sterren ontvangen in plaats van 3 (Michelin sterren). Maar ook hollywood en met name Netflix laten zich niet onbetuigd. Chefs Table is dé benchmark voor Food-TV en laat het niet na om de Amerikaanse chefs in het zonnetje te zetten. Maar ondertussen in Europa moeten we het doen met Micky D’s, Colonel Sanders en T Bell (Urban Slang). Gek hoe Europeese gerechten pas de wereld veroveren nadat er een Amerikaanse sausje overheen gaat en we deze als een boomerang in een matige variant terugkrijgen! 

Dat is dus precies wat we niet gaan doen. Met het AMERICA MENU gaat de PIPPENS GASTROBAR inzoomen op de juweeltjes in de keukens van Canada tot Argentinië. Het is er niet onderuit te komen dat vlees daarbij de backbone wordt van het menu, maar dan wel op een manier zoals wij de toekomst zien. De beste kwaliteit (boven kwantiteit), maximaal in smaak en zover mogelijk diervriendelijk. Dit menu is niet vegetarisch te serveren, maar mocht je als vegetariër een keer een slippertje willen maken, dan is dit de beste gelegenheid. Want vergis je niet, dit wordt het groenste PIPPENS menu ever!

Het menu draait om de thema’s Montreal, Peru, USA classics, Mexico en Southern Cuisine. Met de wijn gaat de lat nog verder omhoog, met een uitgesproken Amerikaanse stijl. Daarbij gaan we zwaar leunen op spectaculaire cocktails, met een eigen 0% line-up. AMERICA zoals je die kent, maar meer zoals je dat nog niet doet. Stevige, uitgesproken smaken, verfijning en ruwheid op één bord. Come to PIPPENS GASTROBAR for a big ass AMERICAN culinary dream!!

Niet geschikt voor vegetariërs. 

NETFLIX CHEFS TABLE / Sean Brock (s6.4) / Christina Tosi (s4.1) / Virgilio Martínez (s3.6) / Enrique Olvera (s2.4) / Alex Atela (s2.2)

THE TABLE by PIPPENS

THE TABLE by PIPPENS is een uniek restaurant op STRIJP-S in Eindhoven. De voormalige ‘verboden stad’ van Philips is het creatieve en culturele hart van Eindhoven. In deze sfeervolle omgeving te midden van de oude Philipsfabrieken en de nieuwe architectuur is het heerlijk verpozen. Met veel glas en openslaande deuren heeft de multifunctionele ruimte een schitterend uitzicht. De kooktechnieken zijn modern, de gerechten intelligent en worden geserveerd op spectaculair servies. Toch is THE TABLE laagdrempelig van aard.

Aan THE TABLE serveert PIPPENS een veelheid aan concepten. Zolang het corona virus rondwaart focussen wij ons volledig op de PIPPENS GASTROBAR. Wanneer de maatregelen versoepelt worden komen we terug met het LOFTDINER en daarnaast staan nieuwe toffe concepten op de wensenlijst, stay tuned! 

PIPPENS is een uitdrager van de ‘techno-emotionele cuisine’, met een sterke drang naar historische onderbouwing. Kwaliteit in details, een dialoog met (on)zichtbare technologie en wetenschap, de kracht van gevoelens en herinneringen, het veroorzaken van ontroering en het vertellen van een (historisch) verhaal. Origine en signatuur gaan gelijk op. 

De gast wordt vriend of volger. De snobistische stijfheid in de klassieke gastronomie wordt vervangen door verbinding, duurzaamheid, verhaal, humor en fantasie. We koken om gevoel te genereren en een beleving neer te zetten.

Er is geen dogma op het gebruik van lokale ingrediënten en recepten, door de wereldwijde deling van gastronomische kennis en een geschiedenis van migratie in de directe omgeving. Ieder ingrediënt heeft dezelfde waarde, waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat. Smaak, verhaal en beleving staan centraal, boven het ego van de keuken. De grens tussen keuken en THE TABLE komt hierbij te vervallen, waar wij ons als TEAM PIPPENS vrijelijk in bewegen. 

FOOD & DRINK

Bij de PIPPENS GASTROBAR en het LOFTDINER serveren we een Table d’Hôte concept (eten wat de pot schaft). Met de veelheid aan gangetjes zullen we er altijd een aantal extra avontuurlijk koken, om de gast en onszelf uit te dagen. Door het concept hebben we nauwelijks waste. We zullen bij de keuze voor het product altijd gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

We houden rekening met allergieën en overtuigingen, maar niet met dislikes en hypes. Geef deze uiterlijk 10 dagen van tevoren door. Per menu geven we aan, voor welke uitzonderingen of voorkeuren deze met name (niet) geschikt zijn. Omdat we een culinair verhaal vertellen kunnen we bij uitzonderingen niet garanderen dat we (geheel) binnen het verhaal blijven. Een vegetarische variant van het menu is beschikbaar, behalve wanneer uitdrukkelijk als uitzondering vermeld. Een vegan menu is vanwege het groot aantal gangen praktisch niet haalbaar. 

De dranken zijn een wezenlijk en integraal onderdeel van het menu. Afhankelijk van het menu concept, kunnen dat allerlei dranken zijn, spannend! We gaan ervan uit dat iedereen hieraan meedoet. En naar wens serveren we een fantastisch 0% of BOB arrangement. Vanwege de complexiteit van de cocktails, vernemen we deze voorkeur uiterlijk 10 dagen voor het diner.  Voor de beste beleving maken wij de keuze bij een BOB-arrangement. Bij zwangerschap of minderjarig kan het menu ook 0%. We serveren geen andere alternatieven. Oi, maar ik wil onbeperkt zuipen!? Wrong place, wrong era…

Aangezien we direct aanvangen met het menu, is het fijn wanneer je op dat moment zelf aangeeft wanneer je voor ons 0% of BOB arrangement/menu opteert of dat er sprake is van een eventuele allergie.

TICKETS PIPPENS GASTROBAR

Bestel ticket(s) voor de PIPPENS GASTROBAR. Daarna ontvang je een bevestigingmail met betalingsinstructies. / Order ticket(s) for the PIPPENS GASTROBAR. You will then receive a confirmation email with payment instructions.

PIPPENS heeft een klein team, daarom kan het soms iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden! / PIPPENS has a small team, sometimes it takes a little while before we can answer your message!

JA / YES

AKKOORD / AGREE